Onlangs heeft softwareontwikkelaar OnView een nieuwe optie toegevoegd aan Mijn OnView, namelijk ‘Betaalverzoeken’. Met ingang van 1 juni 2024 kunt u met een betaalverzoek extra geld aanvragen bij uw bewindvoerder.

Hieronder treft u een korte handleiding aan hoe u een betaalverzoek kunt indienen.

De betaalverzoeken zullen nog steeds door ons op woensdagmiddag worden behandeld en, indien goedgekeurd, worden overgemaakt.
LET OP: u ontvangt geen e-mail van uw bewindvoerder meer met een reactie, maar de reactie komt (na behandeling door uw bewindvoerder) direct in de kolom ‘Status’ te staan.

Voor onze werkbaarheid vragen wij u per extra uitgave een apart betaalverzoek in te dienen. Dus niet één verzoek voor ‘verjaardagscadeaus en boodschappen’, maar een apart verzoek voor ‘verjaardagscadeaus’ en een apart verzoek voor ‘boodschappen’.

Het voordeel van deze functionaliteit is dat uw aanvraag direct in een beveiligde omgeving staat en u niet meer via de website een aanvraag hoeft in te dienen. Ook kunt u terugzien welke aanvragen u in het verleden al gedaan heeft.


Handleiding indienen betaalverzoek via Mijn OnView

Wanneer u inlogt in Mijn OnView is er een menu-item ‘Betaalverzoeken’ zichtbaar. Hier kunt u middels de volgende stappen de aanvraag voor extra geld indienen.

1. De datum selectie ligt standaard altijd een dag vooruit, omdat betaalverzoeken die vandaag aangevraagd worden, mogelijk niet door de bank verwerkt kunnen worden.
2. Kies het gewenste bedrag. In het i-tje is zichtbaar tot welk bedrag er maximaal aangevraagd mag worden.
Let op! Dit betekent niet dat dit bedrag ook beschikbaar is. Dat is afhankelijk van de beoordeling van uw bewindvoerder.
3. Kies op welke rekening het bedrag gestort mag worden. Standaard wordt hier de leefgeldrekening weergegeven.
4. Omschrijf duidelijk waarom het betaalverzoek wordt ingestuurd.
5. Druk daarna op de verzendknop. Het betaalverzoek krijgt de status ‘Verzoek in behandeling’.

In de tabel onder de verzendknop staan alle betaalverzoeken die ooit zijn aangevraagd inclusief de status en evt. de afwijsreden. Deze worden door uw bewindvoerder vanuit OnView doorgegeven.